Müller Péter a kíváncsi ember. Kutat, gondolkodik, összegez. 20 éven át tanulmányozta az ősi Ji-Kinget, ami olyan mint egy ezeréves bölcs: az ember kérdez tőle, ő pedig válaszol. skönyv, mert megmutatja, mit kell tennünk, hogy a sorsunk jó legyen. Erről a könyvről ír most Léda.

Egy ősi kínai jóskönyv, a Ji-king alapján íródott. Nagyon közel áll hozzám, százszor kézbe vettem már. Mindig találok benne valami újat, valamit, amit segít továbblépni, megérteni és elfogadni a helyzetemet.

Nem jósol, hanem tanít, élni segít, és ahogyan az író mondja: „beavat bennünket a sorsunkba”.
Sokszor kérdezték már tőlem, hogy mi a sikeres munkám titka, és nekem mindig ez a könyv jut eszembe. A kínai harcművészet és az ősi, bölcs életszemlélet tanításai, amiket olvasgatva felfedeztem azokat az alap princípiumokat, amik végigkísértek a munkámban, vagy ahogyan az életemet éltem.

Olyan tanítások tárháza, ami a mai ember számára talán túlságosan misztikusnak tűnik, mert még közel áll ahhoz az ősi állapothoz, amikor a mágiában még együtt élt a vallás, a művészet és a tudomány.  2500 éve íródott, de mintha ma sem tudnánk többet az élet mély összefüggéseiről, a jó és rossz cselekedeteink törvényszerű következményeiről, mint őseink. Beszélgethetünk, sőt vitatkozhatunk a könyv tanácsaival, magyarázhatjuk korunk megváltozott kihívásait, a sikeres ember új dimenzióit, a könyv kinyilatkoztat és vár. Mi meg feszengünk, először kételkedünk, majd elgondolkodunk és végül megadjuk magunkat.

Jóslási rituálé is tartozik hozzá, ami segít meditatív állapotba kerülni, mintegy elménket kitisztítja és felkészít bennünket a befogadásra, mondhatni a modern pszichológia egyik módszertanát alkalmazza. Megmozdítja a tudatalattink rejtett dimenzióit és megszólítja a tudatos énünket miközben segít megérteni világunk mély összefüggéseit:  ..nem tőlünk független díszletben élünk, hanem egyek vagyunk vele.”

Néha csak úgy találomra kinyitom a könyvet és a 64 jósjel közül elolvasok egyet. Most az 5. jelnél nyílt ki: a „Várakozásnál”. Ez egy ősi esőcsináló szertartás szimbóluma.

Eső kellene, de még csak gyűlnek a fellegek – kellene valami, de még akadályok vannak előttünk.

Milyen stratégiát tanácsol a könyv? Légy türelmes, mert ha nagyon akarod, elrontod és hátráltatod a dolgokat. Vágyd meg és engedd el… Ami a miénk megkapjuk idejében, amit nem kapunk meg, nem a miénk, valamit ki lehet „forszírozni” – de nem éri meg. Az ősi bölcseletek az író zseniális interpretációjával kiegészítve jelennek meg:

Addig rágja az egér a falat – idézi Mikszáthot ­–, amíg áteszi magát a macskához!

Éld az életed, a jelen pillanatait, ereszd el a görcsös vágyakozást és elered az eső…

Kételkedve olvasd majd a könyvet, hiszen ahogyan a bölcsek tanítják az igazság felfedezése is ezt várja tőled!